Wedstrijdverslag Dames 3 en Dames 4

Dames 3 herpakt zich goed en Dames 4 pakt in Dalfsen en passant een saunaatje mee.

Zaterdag 25 september stond er voor Captains***Kangeroe Dames 4 de uitwedstrijd tegen Dalvo Dames 3 op het programma. Zelf was ik met Lieke en Anne in de auto al eerder vertrokken om Dames 3 bij te staan in hun wedstrijd tegen Dalvo Dames 2. Zij kwamen een paar speelsters te kort en omdat de beide teams toch achter elkaar in dezelfde sporthal moesten spelen kon het op deze manier mooi opgelost worden.

We waren ruim op tijd getuige de nog lege en verlaten zaal. Een heel verschil met de gezellige kolkende sfeer van een week eerder in Ommen. De accommodatie was wel prima in orde hoewel het okergeel een beetje overheersend aandeed. Voor een nog lege zaal was het er ook vrij warm. Langzaam begonnen er wat spelers van de thuisclub binnen te druppelen en werd er een volleybalnet opgezet. Het was op dat moment de enige wedstrijd en bij het inspelen werd duidelijk dat de tegenstander voornamelijk uit oudere meisjes bestond.

De wedstrijd

Dames 3 had het moeilijk met de “routine” van Dalvo. Aanvankelijk had Dames 3 gedurende de hele 1e set en paar punten voorsprong maar bij de big points aangekomen lieten ze Dalvo langszij komen en er vervolgens met de winst vandoor gaan. Totaal onnodig maar het gebeurde wel. Uitslag: 25-22

Dames 3 was hierdoor zo van slag dat ze Dalvo in de tweede set lieten uitlopen tot een voorsprong van bijna 10 punten. Daarna herpakten ze zich enigszins maar bij de stand 23-19 voor Dalvo had ik beide time-outs gebruikt en leek setwinst niet meer haalbaar. Maar ook hier kan ik zeggen: “Het gebeurde wel”: 26-28

Dames 4 was ondertussen gearriveerd en had op de tribune plaatsgenomen. Of het nou door hun inspirerende aanwezigheid kwam of door het zonnetje buiten weet ik niet maar de temperatuur binnen begon aardig op te lopen. Dientengevolge was de derde set er ook weer eentje die het predicaat “zweet in de bilnaad” verdient. Bij de tegenstander begonnen zich wel wat pijntjes hier en daar aan te dienen en ik dacht nog dat het voor hun wel goed was dat er sowieso geen 5e set gespeeld wordt in de 3e klasse. Enfin, deze zet werd door Kangeroe gewonnen met 23-25.

In de 4e set kon Dalvo weinig weerstand meer bieden. De 3 spannende sets waren een aanslag op hun fysieke gestel en je kon zien, zonder er in te hoeven knijpen dat een paar dames welhaast rollatorrijp waren. Een blessure kon dan ook niet uitblijven en ze moesten de set met z’n 5-en uitspelen. 17-25.

Nu lijkt het wel of ik wat laatdunkend doe over volleyballende oudere dames, maar ik vind het knap dat je op die leeftijd nog de tijd en de fut kunt opbrengen om op de zaterdagen in competitieverband te volleyballen. Daar kunnen we bij Kangeroe een voorbeeld aan nemen, want bij ons is de oudste competitie spelende dame net 30 jaar.

Volgende wedstrijd

Ook de tegenstander van Dames 4 bestond uit oudere speelsters. Het werd al snel duidelijk dat zij geen partij voor onze meiden zouden zijn. Dames 4 kon zich een frivool spelletje veroorloven en de punten die ze al tegen kregen waren veelal van een campingachtig gehalte. De eerste set werd gewonnen met 13-25.

Vooraf was besproken dat, als alles volgens plan verliep, de midspelers de hele wedstrijd erin bleven en de drie buitenspelers er allemaal een set naast zouden staan. In de laatste set zou Sarah H. de diagonaal positie van Elise overnemen.

Ook de tweede set verliep volgens plan. Na een kleine achterstand werd bij de stand 9-9 gas gegeven en ingeluid door een paar mooie opslagseries, werd ook deze set afgesloten met 11-25 winst.

Ondertussen begon het dermate warm te worden in de zaal dat het net leek of de meiden overgangsverschijnselen kregen. Rode konen, gepuf, wapperende handjes en gepluk aan een plakkend shirt. De multifunctionele accommodatie heet De Trefkoele+ maar koel was het er dus allerminst en misschien slaat de toevoeging + op een hele slechte koelkast. Op het spel van onze meiden had dat echter geen invloed. Dalvo had geen sterke aanval in huis en bij de meeste prikballetjes stonden Knabbel en Babbel om het hardst te schreeuwen om de pass. (Knabbel en Babbel zijn Maud en Lieke) Eigenlijk kunnen we over het verdere verloop van de wedstrijd kort zijn. De 3e en de 4e set verliepen niet anders als de eerste twee: 14-25 en 10-25. Heb geen enkele time-out hoeven aanvragen, wat veelzeggend is.

Wat was de winst in deze wedstrijd behalve de 4 punten? In ieder geval dat Sarah H. het in de 4e set prima deed als vervanger voor Elise op diagonaal. Dat komt de multifunctionaliteit binnen het team alleen maar ten goede. Natuurlijk zijn we kwetsbaar met alleen Hieke als spelverdeler, maar over een maand komt Daphne terug van haar stage op Ibiza en hebben we ook die positie dubbel bezet. De gebroken hand/pols van Sarah B. blijft nog even afwachten, maar volgende week mag het gips eraf en als ze goed hersteld is gaat ook het dak eraf.

Na afloop van de wedstrijd werd er nog even geposeerd als een stel blije Bertha’s voor de instagrampost. Volgende week de eerste thuiswedstrijd tegen Flash Nieuwleusen Dames 7 en dat zou wel eens een heel andere wedstrijd kunnen worden. Eentje met de helm op zoals Eric zegt. Een team van oud-divisie speelsters die nog graag willen volleyballen maar geen twee keer in week willen/kunnen trainen en niet meer tot het gaatje willen gaan.