Kangeroe dames 1 en het zoet van de overwinning!

Het is eindelijk zover, 2 oktober 2021 de eerste thuiswedstrijd. Kantine open, tribunes open, mondkapje vrij loop ik de zaal in, en het gonst van de gezelligheid in Sporthal de Meet.

De opstap is goed, eenvoudig winnen de goed spelende teams MA1 en D4 overtuigend hun wedstrijd met 4-0. D4 enthousiast gecoacht door Bondscoach Derrick , waar messcherpe services over de netband scheren en Maud de altijd vlijtige libero van vier, stelselmatig alle balletjes van het veld plukt.

We maken ons op voor de warming up, enigszins gespannen luisteren de dames van een naar de laatste aanwijzingen van de kootsj. Met Simone en Joanne op de passer-sloper, Mendy en Judith de dartelende midjes, Anniek de beuker uit Baalder, Lien amateurarcheologe in spe op spellie en Noa de soepele stofzuiger op libero betreden we het strijdperk.

We starten moeizaam de eerste set, lage servicedruk, passfouten, waardoor we voorspelbaar volleyballen en de midjes van de groen hel, volop kunnen scoren, 18-25 eraf.

Tweede set met Lana binnen de lijnen veranderen we van blokstrategie, servicedruk gaat omhoog en met een uitstekende Noa, vegen we ze set 2 en 3 met 25-18 en 25-22 het veld af.

Vervolgens verliezen we volkomen onnodig set 4, door domme eigen fouten. Jolien en Leanne proberen het tij nog te keren, maar Veracles de groene bende uit Groningen komt langszij met 20-25.

Dan op conditie de 5e set, met 8-7 voor draaien we naar de tribune waar ons hondstrouwe publiek zit, en verrek zeg we tikken ze met 15-12 terecht van de mat af, met een overwinningsdansje en een klein drankje genieten we na in ons prachtige spelershonk.

Eigenlijke is een vijfsetter winnen, de leukste overwinning die je kunt verzinnen, ouders, publiek en fans =>bedankt!

Aanstaande zaterdag uit dan in Groningen tegen Donixtas om 1300 uur!

Graag tot dan, namens Dames 1,
Crie Kinsie

Treener/Koots