Crowdfunding voor ‘onze’ Karin

Ik wil de vrijheid terug en dat kost heel veel geld!

Uit de Stentor van 14 oktober 

Karin van der Haar is 16 jaar en Kangeroe jeugdlid, als ze als gevolg van een brommerongeluk haar linkerarm moet missen. Ze zit niet bij de pakken neer en haar carrière als volleybalster zet ze voort. Eerst speelt ze nog enkele jaren in een damesteam van Kangeroe als ze wordt gescout voor het Nederlands zitvolleybalteam. In dat team heeft ze van februari 2007 tot 20 juli 2018 geschitterd.
In deze elf jaar heeft ze deelgenomen aan 238 interlands, drie Paralympics, zes Europese Kampioenschappen, drie Wereld Kampioenschappen en talloze andere Cups en Tournaments.
Met dit Nederlandse zitvolleybalteam zijn op de EK’s en WK’s diverse gouden en zilveren medailles binnengehaald. En de hoogste medaille Paralympics was brons in 2008.

Deze indrukwekkende staat van dienst leverde haar de zilveren bondsspeld op, uitgereikt door de Nevobo op 29 mei 2019 tijdens het Volleyball Nations Leaque Women in Apeldoorn.

MAAR …
Als ze 42 is, krijgt ze een beroerte die ook haar rechterarm vleugellam maakt. Maar Karin weigert zich te schikken in haar lot en richt een eigen bedrijf op. Daarvoor is ze echter afhankelijk van een auto met aanpassingen. En dát is de volgende uitdaging.

Autorijden zonder handen, kan dat? Karin van der Haar: ,,Ja, dat kan! Ik verbind het stompje van mijn linkerarm met een kunstarm van de auto en vervolgens heb ik volledige controle over het vervoermiddel. De techniek staat voor niets!”

Op 14 oktober plaatst de Stentor een artikel over haar. Daarin wordt aandacht gevraagd om middels crowdfunding Karin aan een aangepaste auto te helpen, om zo haar wens tot zelfstandigheid te kunnen verwezenlijken.

Wie geïnteresseerd is geraakt en wil doneren, kan gaan naar: https://gf.me/u/yrwt8b