Jammer of juist niet

Wedstrijdverslag Kangeroe Dames 4 – Flash Nieuwleusen Dames 7 op 02-10-2021

Eindelijk was het dan zover. De eerste thuisdag van het seizoen in de Meet met een nieuw plafond en nieuwe verlichting. Geen gepiel meer met lichtschakelaars want ze werken met infrarode bewegingssensoren. Gaan vanzelf aan als je de zaal betreedt en gaan ook weer uit als je heel slecht staat te trainen.

Om half elf ‘s morgens was het al gezellig druk in de zaal. Dames 4 had zaalwacht van 10.00 uur tot 14.00 uur en waren dus al vroeg aanwezig om de de wedstrijddag in goede banen te leiden en volgens mij ging dat prima.

Nog even de personele bezetting doornemen. Gelegenheidsmid Anne was afwezig en Sarah B was nog niet geheeld hersteld van haar polsbreuk. Wel liet ze met trots haar geblesseerde hand zien met een teer huidje waar het gips eindelijk af was. Ander heuglijk nieuws was dat Daphne na een maandenlang verblijf op Ibiza diezelfde dag het vliegtuig terug naar Nederland zou nemen en in de loop van volgende week weer zal aansluiten bij de training. Desalniettemin kwamen we toch één midspeler tekort. Dit werd opgelost door Lotte Veurink uit Dames 3 en Sophie Wilpshaar uit MB1 ieder twee sets te laten meespelen.

Om 13.30 uur begonnen de dames met inspelen en sommigen probeerden nog even wat verfspetters weg te poetsen die waren ontstaan na het schilderen van het plafond. Anderen keken met argusogen naar de tegenstander want vooraf dachten we dat dit een “weer onderaan beginnend team met oud-divisie speelsters die niet meet 2x per week wilden trainen” zou zijn. Dat was ook de reden dat ik bij aanvang van het seizoen wel de weddenschap aandurfde om een training in tutu te geven als we kampioen zouden worden. Ik dacht dus op veilig te spelen. Maar, jammer of juist niet; Flash Nieuwleusen Dames 7 was toch een ander team dan vooraf beoogd wat niet wil zeggen dat die niet zouden kunnen volleyballen. Ik denk dat dit team een mix is van spelers tussen de 20 en 50 jaar, maar leeftijden van dames inschatten is altijd lastig en gevaarlijk.

In de eerste set kwamen we al snel op een flinke voorsprong dankzij veel servicedruk en goed positiespel. Dit gaf ons de gelegenheid om wat frivoler te spelen en alle aanvalsposities konden veelvuldig bediend worden door Hieke. Hieke was trouwens heer en meester aan het net want ze won alle duw duels boven de netband ook als de tegenstander een halve kop groter was. Stofzuiger Maud heerste achterin en samen zorgden ze ervoor dat de andere spelers konden doen wat ze moesten doen; passen en de bal erin hakken. Zonder problemen werd de eerste set binnengeharkt: 25-12.

In de 2e set kwam Julia erin voor Lieke op de passer/loper positie en Sophie voor Lotte op mid. Eigenlijk verliep deze set niet als de eerste met het verschil dat de tegenstander wat beter begon te spelen. Setstand 25-18.

Dan de 3e set. Lieke erin voor Sarah H. op passer/loper en Lotte weer terug voor Sophie op mid. Mogelijk werd na 2 gewonnen sets de concentratie wat minder en de tegenstander nog wat beter want deze set verliep bijzonder stroperig. Gedurende vrijwel de hele set had Flash een paar punten voorsprong en iedere keer wanneer we weer langszij kwamen verloren we de rally door een onnozel foutje of een slCND8B9Xim balletje van de tegenstander. Gelukkig wisten we eenmaal bij de big points definitief langszij te komen en het ook af te maken: 25-23.

In de 4e set mocht Sophie weer aan de bak en werd de diagonaalpositie ingenomen door Sarah H. en mocht Elise vanaf de kant zien dat het verzet van Flash gebroken was en we de set eenvoudig uitspeelden: 25-13

Drie gespeelde wedstrijden en drie overwinningen resulteren in de koppositie in de poule.

De egoïst in mij begint zich nu wel een beetje zorgen te maken voor wat betreft die tutu. Gelukkig voor mij kunnen De Schutters en Ouvol nog roet in het eten gooien. Jammer of toch niet. Onzin natuurlijk, ik hoop gewoon dat we kampioen worden.

Volgende week zijn we vrij en zaterdag 16 oktober spelen we om 16.00 uur wederom een thuiswedstrijd. Ditmaal tegen de Schutters en daarna zullen de krachtsverhoudingen duidelijk zijn in de poule.

Jan Henk de Raad

trainer/coach Captains*** Kangeroe Dames 4