Jongens B van Kangeroe laat zich zien bij Open Jeugd Kampioenschappen in Sneek

Heerlijk, het kan weer!! Wat een mooie dag! Kangeroe JB heeft meegedaan aan de voorronde van de Open Jeugd Kampioenschappen in Sneek. Een dag waarbij de jongens heel veel geleerd, maar vooral heel erg genoten hebben. Uiteindelijk niet met een concreet resultaat maar wel een onuitwisbare volleybaldag.

Vrijdagavond voor het toernooi appte Matthijs nog dat hij toch mee kan doen. Ze waren eerder vertrokken van de wintersport en hij dacht t te kunnen redden. Helaas.. volgende appje “veel files en we redden het toch niet.” Jammer maar we hadden er toch al rekening mee gehouden dat Matthijs er niet bij kon zijn.

Om 9.00 uur vertrokken we van De Meet richting Sneek met de jongens van JB1: Sil, Tjalle, Maarten, Jelle en Jan en met Thomas en Wouter van H3. De eerste wedstrijd waren we kansloos tegen Spaarnestad uit Haarlem. Twee jongens uit dat team waren groter dan 190 cm en elke speler had een prachtige techniek. Dit team werd uiteindelijk ook, ongeslagen, met gemak winnaar van de poule. Terecht!

De 2e wedstrijd speelden we tegen Madjoe uit Enkhuizen. Dit team leek op voorhand een redelijk gelijkwaardig team aan ons te zijn. De eerste set hielden de teams elkaar ook prima in evenwicht waarbij wij steeds de beste kansen leken te hebben. Het was daarom erg jammer dat de scheidsrechter op 25-24 in ons voordeel besloot om voor een opstellingsfout te fluiten. Achterin stonden twee jongens niet goed. Op zich terecht dat een scheidsrechter voor opstellingsfout fluit maar we stonden in die set wel vaker fout want het systeem van 1/5 zit er nog niet optimaal in. Als coach had ik ook wel ingecalculeerd dat we punten tegen zouden krijgen door opstellingsfouten maar in alle drie wedstrijden is er maar 1x voor gefloten en dat was dus nu op setpoint …!!! Helaas met volleyballen dit niet recht kunnen trekken en verlies in de 1ste set was een feit. Erg jammer vond ik dat, want ze hadden echt deze set verdiend! De tweede set speelde Badjoe beter en deze set was terecht voor hun.

De 3e wedstrijd speelden we tegen Vovem uit Emmeloord. Zij hadden met 2-0 van Madjoe gewonnen en de coach leek op voorhand een ‘appeltje/eitje’ uit te stralen. Ik dacht er zelf anders over, want ik zag niet veel meer kwaliteit bij hun dan bij ons. De eerste set begonnen we geweldig met een fantastische serviceserie van Wouter. Ook de aanvallen van de buitenaanvallers Jan en Maarten scoorden aan de lopende band. Sil, Jelle en Tjalle zorgden ervoor dat de (rally)pass prima op orde was en Thomas, als diagonaalspeler, was van alle markten thuis. 25-15 voor ons ! De tweede set herpakte Vovem zich prima en door een goede serviceserie van hun kant wonnen ze terecht de tweede set.

Als ik terug kijk op deze dag verdient dit team alle lof voor hoe ze gevolleybald hebben. Na een lastig begin tegen hele goede volleyballers zijn ze gedurende de dag steeds beter gaan volleyballen. Het was mooi om te zien dat Wouter en Thomas het team hebben gedragen naar dit hoge nivo. Voor hun zelf was het ook fijn dat ze weer een keer tegen leeftijdgenoten konden spelen met een lager volleybalnet dan dat ze gewend waren. Hun enorme positiviteit en gedrevenheid hebben erg bijgedragen. Dank jongens !

Tevens wil ik Alberto bedanken voor het rijden, assisteren en gezelligheid. Als laatste wil ik Henk Hamhuis noemen want zonder Henk H hadden we met elkaar niet zo’n mooie dag kunnen beleven. Henk H heeft mij namelijk getriggerd om heen te gaan terwijl ik zelf dacht dat het nivo te hoog zou zijn. Ik ben erg blij dat we gegaan zijn en ons hebben kunnen meten met de betere jeugdteams uit Nederland. Hoe mooi is het dan dat je 2 van de 3 wedstrijden prima tegenstand kunt bieden.