Kangeroe dames 1 : just a perfect day..

Onderweg naar Hardenberg, begon de voorjaarszon het asfalt langzaam op te warmen en naarmate ik onder het genot van muziek van DJ Tiesto, de Meet in zicht kreeg, werd het weer steeds beter. Aangekomen bij de sporthal, bleek er geen parkeerplaats meer vrij te zijn en kwam ik in een overvolle zaal, waar dames 2 de strijd opnam tegen Autowas BAS onder het genot van cucaracha en T-Ford getoeter van de aanhangjeugd van dames 2.

Onder de bezielende leiding van de lokale DJ, de Haan, werden de wasstraatdames uit Zwolle vakkundig de oren gewassen wat voor het hondstrouwe publiek uit Hardenberg reden was, om te blijven plakken en de prachtige meiden van D1 te aanschouwen.

We namen het op tegen de Zuid-Larense dames, alwaar we uit onze eerste wedstrijd van het seizoen, toen het nog ergens om ging, van verloren. Reden voor ons om als een formule 1 in de warming up te gaan, aangezien niet veel tegenstanders meer bij/tegen ons willen spelen, en om een kromme teennagel afzeggen, vanwege het falende amateuristische Nevobo-beleid, waar je zaterdagsmiddags op 1300 nog straffeloos mag afzeggen!

Dan de wedstrijd, lenige Leanne en door de vakkundig vieze fysio gerenoveerde Simone op de buitenkant, de middenas al maanden in hun SAS gevormd door Estelle, Judith en later Mendy, op diagonaal de goed uitgeruste Anniek. Met op de spel, de weer virusvrije Lien en NilfiskNoa op de libero begonnen we rustig, gaven als thuisclub een viertal punten voorsprong, alvorens we twee sets lang het spel dicteren met vlijmscherpe service en een supertaaie verdediging, die onmogelijke ballen terugbracht in het veld en de Ritalin dames tot wanhoop dreef. Met 25-20 en 25-14 om het scorebord gaan we de altijd lastige derde set in. Ondanks dat we vers bloed inbrengen en schitterende pannenkoekreddingen van Speedy verliezen we onnodig de derde set.

Lana gaat op diagonaal, snel wordt de pin weer op de neus gezet, Lien en Juut en Leanne vuren kanons-achtige opslagen op de trillende passlinie van de tegenstander los en simpel klinkt bij  25-19 het laatste fluitsignaal van de goed leidende TUUTTUUTdegroetenvanRUUD scheidsrechter van dienst en wordt het een drie, een goede overwinning voor de dames van een.

Hopelijk tot snel,
namens Dames 1,

Crie Kinsie
Treener/Koots