Kangeroe dames 1 sloopt het kasteel van Coevorden

Het 13e wedstrijdverslag weer, zou het een ongeluksnummer zijn?

Coevorden uit, altijd lastig gezien de stand, zou het ook een pittig partijtje worden. Met de compleet fitte en jonge selectie reisde we af en waren we in no time in Coevorden.

Tesla Leanne arriveerde wat later vanuit Klazienaveen en fris en fruitig begonnen we aan de warming up. Bij het inslaan was de lokale Harry behoorlijk aan het rammen, reden voor ons om daar veelvuldig een dubbelblokje op te zetten.

We begonnen met Lien, de best blokkerende spelverdeler van Overijssel, de altijd aanwezige Anniekisnietziek op dia, Le en Joanne, de springveertjes op buiten en Wilp en Bijkertje op middenas. En niet te vergeten stond de lentefrisse Speedy op de liberopositie.

Coevorden komt goed uit de startblokken, hou het op thuisvoordeel, rare hal ,ook aan een kant meter meer opslagruimte, verdedigend sterk en wij verliezen door slordigheden 22-25, terwijl hoe gek ook klinkt, best goed spelen.

Tweede set spelen we uitstekend maar op setpunt verkloten we twee keer onze serve, en Coevorden gaat met de setwinst aan de haal 26-24.

Dan maar de gouden bank erin! De Ark van Noa op libero, Stroevie op buiten en Lana op diagonaal. We zetten Vonk onmundig onder druk met ons blok, tactische ballen pikken we snel op en de derde en vierde set winnen we vrij gemakkelijk 20-25 en 18-25. Mendy heeft haar bijdrage in een perfect gespeelde bovenhandse bal (foto’s volgen later).

De opdracht is dan ons zelf te belonen door de vijfde set ook te winnen. Eigenlijk komen we niet in de problemen, ik sta langs de kant met een hartslag van 64, en op matchpoint 13-14  gaat de bal naar de aanvaller die deze wedstrijd een scoringsgemiddelde had van 82%, precies Joanne hakt de bal splijtend naar de grond en terecht winnen we 2-3 in een prachtige mooi pot volleybal tegen een goede tegenstander.

Graag tot snel, volgende week thuis tegen Nieuwleusen

namens Dames 1,

Crie Kinsie
Treener/Koots