Kangeroe dames 1 tegen de Beverbende

Blij en verheugd kom ik aan bij mijn oude habitat, het leuke lieve Lemelerveld, waar ik menig zweetdruppeltje heb geknoeid in de Beverarena. Hans B, onlangs uitgeroepen tot de meest gastvrije beheerder van Nederland, tevens kritisch AVRO lid, begroet mij met overheerlijke koffie en stelt mij op mijn gemak met een binnensmonds Lemelervelds dialect, waar Lex-Wim, een lokale tolk voor zou inhuren.

Bekende gezichten doemen voor mij op, een feest van herkenning, het meerjarig beleidsplan mini-aanwas bij de Bevers, loopt als gepland, of ik zie jonge moeders of toekomstige moeders, en de basis van de piramide, namelijk de mini’s zal jaarlijks voldoende aanwas krijgen.

Geheel gerust ben ik er niet onder, krijg je hier en zeker als vereniging Kangeroe  niets cadeau, vraag het Herre O., maar die zal zich meteen beroepen op zijn zwijgplicht, vrees ik.

Bekende dames van het derde doen de warming-up, onder aan de lijst staan ze momenteel, maar ik zie dat ze geen zware last meedragen en ze dartelen als jonge hertjes in een volleybal-weide. Ze zijn voor het eerst weer compleet hoor ik, via mijn infokanalen.

Dan de wedstrijd: Noa de stoere nilfisk staat als libero in het veld, Anniek de linksdenkende maar rechts smashende diagonaal staat tegenover spelmaker Lien, Wilp en Eggie op mid, Lana en Simone op links.

Eerste set krijgen we te maken met een behoorlijke surfdruk, spelverdeling gaat stroef en 25-18 is duidelijk voor de plat-staarten. Tweede set zijn wij meester in het serveren en moet de bevers lijdzaam hun verlies nemen met 15-25.

Daarna knagen de Bevers, langzaam de stoere eik, genaamd Kangeroe om. Verdedigend pakken ze alles, wisselen hard geslagen ballen af met listige prikballen en met name de diagonaal serveert laag scherende torpedo-ballen over net. We proberen met wissels het tij te keren, de derde set 23-25 en vierde set 13-25 verliezen we terecht.

Weer een les wijzer, kijken we naar de stand, dan verliest iedereen van iedereen, alles is mogelijk het wordt een interessante competitie

Zaterdag 6 november thuis tegen Sudosa5, belooft een spannende wedstrijd te worden.

Graag tot dan, namens Dames 1,

Crie Kinsie
Treener/Koots