Kangeroe dames 1 tegen Hunebedladies 5: een ongelijke strijd

Het is gameday voor de Kangeroe-ladies tegen op papier een interessante tegenstander. De Sudosa-dames van 5 hadden al wat bijzondere uitslagen veroorzaakt en voor ons waren ze een open boek.

Voordat ik de kolkende sporthal betreed, wordt ik streng gescand, door het duo Muis&co en nadat ik de achterstallige kantinerekening betaald heb, mag ik eindelijk naar binnen!

De voortekenen waren goed, er was goed getraind, alleen jammer dat onze blonde amateurfotografe Estelle geblesseerd van het veld af moest worden gedragen, terwijl ze steeds meer progressie aan het maken was, tijdens de training.

Onze scheids die ons al een paar keer gefloten had, kon niet beticht worden van een fotografisch geheugen, want opnieuw werden op FBI-achtige wijze alle spelerskaarten gecheckt.

Janiek, de Napoleon van dames 2, gezegend met een fluwelen bovenhandse techniek, kwam ons versterken, nadat ze zelf moeiteloos Volco D2 had weggetikt. Met op de tribune veel publiek en met Ronnie Flex en Hippe Hester, het gouden trainersduo van weleer, begonnen we de wedstrijd fanatiek.

Lien, oudheidkundige in opleiding, maar verdeelstrateeg met jeugdig spelinzicht, kon makkelijke onze jolige jumper Joanne vinden. Simone vandaag verre van stroef, was weer het cement tussen de stenen, Anniek was weer een plaaggeest met haar diverse aanvalstactieken en Noa voldeed uitstekend in haar rol als ballenraper 1e klasse.

Judith, die aangaf eindelijk mijn trainingsoefeningen te snappen, maar bepaalde woorden toch opmerkelijk vond, vormde samen met Mendy, de gedegen middenas van dames een.

Al vanaf de eerste set, zetten we de jonge ploeg uit Assen, serverend zwaar onder druk en met name de passer lopers moeten het zwaar ontgelden. Sudosa probeert met dubbele wissels het initiatief te her veroveren, maar helaas lukt dat van geen kant, stand 25-18, eerste set.

De tweede set wordt ook een makkelijke prooi met 25-17 spelen we gedegen de set uit zonder dat de tegenstander ons in gevaar kan brengen. Derde set komt Leanne de supersnelle diagonale springveer binnen de lijnen en schrikbarend eenvoudig foutloos, klapt ze de ballen binnen en serverend snerpen de gilettestrepen als een raket naar de tegenstander. Uitslag 25-20.

De vierde set komt Jolien, net teruggekeerd van de zwaar vermoeiende cursus: “koken zonder pannen”, grensganger van beroep, binnen de lijnen. Verbazend eenvoudig regeert ze op de onderdelen: pass, verdediging en doordekken, dat na drie sets op de bank te hebben gezeten!

De vierde set wordt 25-13, ondanks dat de Assenaren niet opgeven, een makkelijke prooi, Leanne serveert met een serie van 6 de set vakkundig uit, onze derde 4-0 is binnen, blij vieren we vurig, ons feestje, wetende dat er een spannende strijd ontstaat, in beide promotieklassen!