Kangeroe dames 1 tegen Klaziena uit Veen

Al vroeg gingen we op pad richting de Duitse grens (Don’t mention the war), naar een uithoek in de regio. Maar vergis je niet in volleybalvereniging Tjoba en zeker niet in Klazienaveen waar wereldberoemde personen geboren zijn zoals Hanja Maij-Weggen (politica CDA) en Evert ten Napel, bekende sportverslaggever.

Tjoba is een vertaling vanuit het Maleisisch en staat voor: we willen het proberen, en wij hadden het latje hoger gelegd en wel: Victory boogiewoogie; winnen, agressief, snel en met overtuigend spel!

Dan de wedstrijd, tijdens het inspelen lopen de tribunes van Klazienaveen vol, kennelijk wil de lokale plaatselijke bevolking zich dit feest zich niet laten ontnemen, gezien de strengere regels van ome Mark en Hugo, de komende drie weken.

We beginnen met Joanne, navigatiespecialist en bekend van het rondje van de zaak (plaatselijke rotonde 3x nemen) en Simone op buiten, Juul en Eggie op mid, Anniek, de “mij maak je de pies niet lauwe” diagonaal, en Lien wederom als verdeelgeneraal de troepen aanvoerend. Jolien, onlangs geslaagd voor de inburgeringscursus voor Duits staatsburger, mag omdat ze zich hier zo thuis voelt, starten als Verteiliger-specialist (na also,also zou Adolf zeggen)

Estelle nog geblesseerd, maar aanwezig als flamboyante flitsende fotografe legt vandaag onze sportprestaties vast op de gevoelige plaat. Barbecue Tjoba D2 staat vanaf het begin onder druk, met name het blok van Anniek en Lien staat als huis, mids sluiten goed aan en inderdaad proberen ze het bij Tjoba, maar met name Lien beter bekend als: “the wall” blokt de tegenstander onder de schoenen door.

De wedstrijd verloopt saai, we zijn super degelijk, zaken uitgeprobeerd in de training, worden eenvoudig en plichtmatig uitgevoerd. Set 1 tot en met set 3 wordt kinderlijk eenvoudig gewonnen met een regelmaat van een Zwitsers uurwerk: 22-25, 22-25, 21-25. Waarbij opgemerkt dat de derde set veruit de beste was !

Wij kunnen heerlijk door wisselen, Leanne komt binnen de lijnen en serveert een “kratje” (onder het net door), maar compenseert dat door in set 4, vijf serveketsketsers te veroorzaken bij de inmiddels zwartgeblakerde barbecueladies van Tjoba. Lana geeft nog een demonstratie ingehouden smash, en je raad het nooit we winnen met 22-25 de laatste set en dus 0-4 en dus met 5 punten keren we terug richting ons geliefde Hardenberg!

De competitie is raar, veel wedstrijden moeten worden ingehaald en Animo heeft geen animo om te spelen, waardoor we na 27 nov al in Kerstreces gaan, wij blijven genieten van de wedstrijden die gespeeld mogen worden!

Eerst maandag voor de beker naar Beilen en aanstaande zaterdag thuis om 18.00 uur tegen Funk dames 1 uit Koevorden

Graag tot snel, we houden u zo goed mogelijk op ge hoogte, namens Dames 1,

Crie Kinsie
Treener/Koots

Meer foto’s van Estelle Bijker, Vakfotograaf Kangeroe D1