Leerzame week voor Kangeroe dames 1

Deze week startte voor onze jolige jumpers in Easterin. Easterin zegt u, nooit van gehoord, klopt wij ook niet en we vertrouwden, naar mate we steeds dichter Leeuwarden kwamen, onze navigatie ook niet meer! Ergens boven Sneek linksaf nog 20 minuten, de provincie Friesland had op deze plek geen geld voor straatlantaarns en de lokale wegen, waar voor het laatst geasfalteerd was op de autoloze zondagen van 1973. Desalniettemin werden we na anderhalf uur rijden warm onthaald, door een dichte kantine, iets wat de scheidsrechter van dienst ook als een koude kermis ervoer. Dus begonnen we maar aan de warming-up en zagen dat de tegenstander vol overgave aan het inslaan was, met lange spelers en een aardig slagarsenaal. We werden de eerste set redelijk snel afgedroogd, maar knokten met overgave de tweede set terug naar een 1-1 setstand. Daarna deden we goed mee, maar als we de servedruk even lieten vallen kregen we de ballen genadeloos op onze donder. We verloren 1-3 een ervaring rijker.

Zaterdag speelde tegen flash nieuw kneuzen dames 2, met Lien onze spelarchitect, gevleid tussen de zure lappen vanwege Corona. Speedy ging van de liberoplek over naar spelverdeling en de aanpassingen werden door het team goed opgevangen! De tegenstander bezat veel lengte en met ingenieus wisselen van positie op de blokkering, kwamen met straatvechtersmentaliteit op 1-1 in sets mede doordat Leanne een fijne serveerserie neer zetten, waar de libero van FNL grijze haren van kreeg.

Daarna ontspon zich een fanatieke strijd die uiteindelijk terecht gewonnen werd door nieuwleusen, maar vrouwe fortuna was hen ook gunstig gezind met de plaknetballetjes van erbarmelijke technische kwaliteit. Desalniettemin was de kootsj van de ladies in blue tevreden over de getoonde inzet en was er een vermakelijke wedstrijd te zien.

Samenvattend twee goede wedstrijden gespeeld, ervaring rijker en input voor de volgende wedstrijd tegen (geen)Animo als ze de komende zaterdag niet weer om 13.30 uur afzeggen!

Graag tot snel,
namens Dames 1,

Crie Kinsie
Treener/Koots