NOJK MA; evaluatie van de coach

25 februari 2023 NOJK locatie Sporthal De Meet Hardenberg.

Meiden A had zich geplaatst voor de halve finales van het NOJK door de voorronde in Ootmarsum te halen, een zeer spannende kruisfinale die met minimaal verschil werd gewonnen. (2-1 in sets) 15-13 met de hakken over de sloot.

De scheidsrechter een realistische zuurpruim feliciteerde mij met het behaalde resultaat en met de opmerking: je wordt vast de zaal uitgeveegd door de Sudosaas ! (de vraag is krijgt hij gelijk?)

Op naar de halve finale, die als verrassing ook nog eens in onze eigen hal gespeeld gaat worden. Hoe mooi is dat. Ons team heeft al eens een  ervaring gehad met een halve finale in Denekamp toen uitkomend in de leeftijds categorie B
Die ervaring bestond hoofdzakelijk uit veel spanning, de tegenstanders waren toen zeker een maat te groot.

Niet erg als je er maar van leert. En het belangrijkste de meiden hebben een fantastische dag gehad.

Ons team even voorstellen vanuit een ander perspectief:
Ons team bestaat uit drie B spelers, twee tweede jaars A en zes eerste jaars A spelers. Best wel jonge samenstelling.

Wat onderscheidt ons team van andere verenigingen, we spelen al vanaf de C’s samen, hebben geen samengesteld team. We trainen drie keer in de week en in  Coronatijd trainden we twee keer in de week om 6.30 uur. Ook de bootcamp op zaterdag 8.30 uur bij de Oldemeijer geeft aan hoe het is gesteld met de drive van dit team.
Na twee jaren Topklasse is de keus gemaakt om afscheid te nemen van de jeugdcompetitie en te kiezen voor de 1e klasse senioren Regionaal. Daar komen we oudere dames tegen met meer ervaring en een totaal ander spel.
Het lerend vermogen staat maximaal aan wat mij betreft een goede keuze.

Dan zaterdag de dag waar we naar uitkeken met z’n allen.

De eerste wedstrijd was tegen Sudosa-Desto uit de hoofdstad van de provincie Drenthe.
De scheidsrechter had een vooruitziende blik. Na een Google bezoekje zag ik dat meiden van onze leeftijd op 1e divisie niveau acteren. Dat betekent vijf niveaus hoger. Conclusie scheids uit Denekamp. Geen kans.

Doelen stellen:

  1. Iedereen speelt zijn spanning eruit.
  2. Werken aan een maximale serve.
  3. 15 punten per set is een top prestatie.

En inderdaad de eerste weerstand en dat ben jezelf was hoog, soms erg hoog.

De tweede weerstand is de verhouding tussen jezelf en je medespeler, aanspelen pass set verdedigen. Ook die verhouding was in het begin ver te zoeken.
De derde weerstand is de verhouding tussen ons team en de tegenstander. Deze is vooraf natuurlijk ver te zoeken.

Echter in de tweede set kregen we vertrouwen in ons zelf, in elkaar en met elkaar. En we speelden vol passie Resultaat: 2e set – we tikken 18 punten aan en een Time Out van Robbin, de charmante coach van Sudosa.

Wat mij betreft een dik applaus. (met de gedachten in Denekamp mijn team is gegroeid)

Een dag van te voren kregen we door dat Madjoe uit Enkhuizen zich had teruggetrokken. Jammer dat ze niet zijn geweest. Uit Google onderzoek van mij was dit het enige team wat vergelijkbaar was met ons.

Omvang vereniging niveaus van de spelende dames teams. Nogmaals jammer ook qua speeltijd die we graag hadden benut.

Om 13.00 uur is de tweede pot tegen Bolsward.

Onze leden waren inmiddels ontwaakt en velen bezochten onze laatste twee wedstrijden. De tribune bij veld 3 was vol bomvol met supporters van onze club. Ik kan je zeggen; de meiden hebben ervan genoten.

De derde weerstand, in dit geval het publiek, heeft ons naar een prestatie geduwd die we niet vaak hebben gehaald. Echt super gaaf dat we dit samen kunnen doen en beleven.

Google onderzoek: enkele spelers acteren op een hoog niveau, met name de midspeler.

Doelen stellen:

  1. Serve druk
  2. Moeilijke ballen pipe
  3. Goede pass naar serve direct op mid
  4. Blok aandacht.

De eerste set was een genot om te zien, er werd goed geserveerd waardoor de midspeler nauwelijks in stelling kon worden gebracht. Er werd hard gewerkt in de verdediging en het geloof in eigen kunnen was bijzonder groot. Dit zie ik als trainer/coach; het optimaal presteren, een vrije expressie van het lichaam met aangeleerde skills wat op z’n plek valt. Als je dit voor elkaar krijgt dan ga je wedstrijden winnen.
In de tweede set kregen we het niet voor elkaar om druk te zetten op de tegenstander met name de lange midspeler maakte duidelijk het verschil.

Uitslag 1-1 wij 45 punten zij 40 punten toch een beetje gewonnen.

Dan de laatste wedstijd tegen Leeuwarden hoofdstad van Friesland.
Bolsward had gewonnen met 2-0 van Leeuwarden. Je voelt hem al bij winst staan we in de kruisfinale.

Dat ging jammer genoeg niet door alle energie werd in de eerste set gestopt we wonnen met 25 – 22.

En weer op een manier die ik niet vaak heb gezien bij dit team. Op de toppen van hun kunnen. Pieken op het juiste moment. De tweede set: wikken wegen, laat ik het team staan of gun ik anderen ook speeltijd?

De vorige wedstrijd 1e set was, laten staan geen succes, de aandacht was weg, de energie was minder, nog een woord focus ook weg. Dus gewisseld. Geen spijt. Geen als dit of als dat. Nee gewoon super goed gedaan. Uitslag 1-1.
En na deze mooie dag zongen ze op de tribune broodje kroket…. !!?? Vorige week was het toch Carnaval?

Super gedaan Meiden!

Dank aan alle supports!

Dank bestuur voor de traktaties!

Dank lieve ouders en grootouders dat jullie ons altijd steunen!

Henk Hamhuis

Filmpverslagje van de teller (AdV)