Strijd der titanen, Kangeroe D1 uit tegen Flash D2

Met 1 punt verschil tussen de nummer 1 en 2 gingen we vol goede moed richting Nieuwleusen, half uurtje rijden immer gradeaus.

De voortekenen waar goed, lekker getraind, bekerwedstrijd tegen Beilen uit makkelijk gewonnen terwijl Flash ook tegen Beilen 2-3 had verloren in hun battle tegen Beilen .

Maar de Viezio van ons had echter zijn spreekuur moeten uitbreiden, Joanne had last van der nek, het VLUDN syndoom (Veel lullen uut de nek syndroom) was de diagnose, onze aanvoerster had een geblokkeerde L5 (zeg maar lage rugpijn, blok op de lumbale 5 wervel voor de medici onder ons) en Estelle der enkel moest nog steeds in de tape geplakt worden. Anniek onze diagonaal sloot ook aan in de rij, of de dames allemaal klachten hadden of dat de Viezio zo goed kon behandelen (of er goed uit zag😊) laat ik in het midden.

In voor mij in Nieuwleusen een bekende omgeving, met  een prachtige sporthal, waar ik met mijn volleybalmaatje Jan van U. een mooi eenjarig seizoen beleefd had, met kampioenschap!

Het nieuwe beleid was meteen in gegaan, nou ja beleid, het was totaal verwarrend voor ons en de kantine ging op zaterdag om 17.00 uur dicht, wat ons betreft prima, de klantvriendelijkheid was toch ver te zoeken!

De wedstrijd kunnen we kort samenvatten eerste set hard eraf, examenstress, waar Flash geen last van had. We geven sinterklaaselijk eenvoudig de punten cadeau, door eigen fouten, de eerste openingsserve al meteen in het net te laten belanden  en vele volgen de eerste set. Tweede set is beter, we knokken ons terug Estelle komt binnen de lijnen, maar zij heeft wel last van de hoge lantaarnpaal die tegenover der staat. Met 20-25 komen we toch tekort, dan worden Leanne en Lana ingevlogen en we gaan in de overlevingsmodus, met slim wisselen en veel verdedigend en blokkerend geweld winnen we 26-24, waarna we de vierde set weer onnodig, maar terecht  verliezen door eigen fouten.

Ja en dan hebben we onze laatste wedstrijd dit jaar gespeeld, resumerend doen we het goed, maken goed stappen en staan op de plek waar we horen.

Of we het seizoen nog uitspelen, ligt aan het niet meer te volgen beleid van de regering, moeten we of mogen we nu volgens de regels toch nog activiteiten plannen?

Zoals:

  • Gaan we op een doordeweekse trainen om 06.00 uur ’s ochtends ?! (Geloof me als het lang genoeg duurt gebeurt het.)
  • Zaterdag en of zondag trainen??
  • Of wordt de competitie  niet meer uit gespeeld en gaan we 10-20% leden verliezen, na drie seizoenen geworstel?

Denk goed na Nevobo en regering, ik wens jullie veel wijsheid!

Prettige kerstdagen en gelukkig nieuwjaar

Namens Dames 1 Kangeroe,
Crie Kinsie, kootsj en treener