Wedstrijdverslag Dames 1

Kangeroe dames 1 ging uit varen……..

Op een vrijdagavond naar Zuidlaren. , aldus Berend Botje

Ik/wij hebben niks met wedstrijden door de weeks, zeker niet op vrijdag

Zeker niet om 19.30 uur aanvangstijd, een uur rijden van het schone Hardenberg, al herkauwend 17.45 uur achter  het stuur je bammetje kaas naar binnen werkend.

Daar aangekomen is de lokale gymnastiek vereniging nog bezig en worden de eerste volleybalattributen pas om 19.05 lokale tijd te voorschijn getoverd!

Maar goed we mogen weer volleyballen, de start van het seizoen was stroef, ons lokale thuishonk de Meet in de stijgers, omdat de plaatselijke ambtenaar niet wist dat de hal al een half jaar leeg stond en uitgerekend nu verbouwd moest worden! Binding met de lokale sport ach ja…

Desalniettemin mogen we aan de bak, het vlaggenschip van Kangeroe , dames 1 uitgezonderd Jolien en Leanne, storten zich in de warming up. Warming up vragen we ons af was dit nodig? In onze beleving was de sporthalbeheerder vergeten de verwarming uit te zetten met klotsende oksels spelen we de sets.

Vanaf set 1 ontwaart zich een titanenstrijd en naar over en weer op setpoint gestaan te hebben vindt Judith, ons middenkanon, het welletjes en blokt de buitenbeuker van Ritola vakkundig onder de schoenen door, 27-29 voor ons!

Ritola laat zich niet ontmoedigen, knokt zich terug in set 2 en wint 26-24, de derde set staan we binnen no time 10-2 achter, slordigheden vanwege het nieuwe systeem en servicefouten nekken ons, en ondanks dat Lana haar debuut maakt, de diagonale passer sloper, die onlangs voor 4 jaar bij Kangeroe getekend heeft, een paar ballen strak naar beneden slaat, gaan we 25-18 er hard af.

Eigenlijk verdien we een 5setter, staan de vierde set voor met 22-23, maar onterecht verliezen we ook set 4 met 23-25, geholpen door de scheids, die een acute aanval van grauwe staar heeft als achterspelers aanvallen en eksterachtig ballen gaan stelen. Desalniettemin moeten we het zelf doen en hulde voor de tegenstander, verdedigend waren ze supertaai en wij gaan er sneu 1-3 vanaf.

Meer verdiend maar sport kan hard zijn, komende week weer hard trainen in de gerestaureerde “De Meet” en 2 oktober kunt u ons thuis bewonderen om 18.00 uur!

Graag tot dan, namens Dames 1,

Crie Kinsie

Treener/Koots