Weet je nog wel oudje

23 okt. 2021: Kangeroe Dames 4 – SVI Dames 7

Ik heb al een paar dagen een tekstregel van een liedje in mijn hoofd. Het is al heel oud, zelfs nog veel ouder als ik zelf ben. “Weet je nog wel oudje” Gelukkig kun je zelfs aan de hand van een summier zinnetje tegenwoordig alles op internet achterhalen. Het bleek van Louis Davids te zijn. Een triest liedje uit 1928 over een fotoalbum en de daarbij behorende herinneringen aan vroeger.

De kans dat over pakweg 65 jaar een paar meiden van Dames 4 elkaar weer tegenkomen in een bejaardentehuis en dan met een “weet je nog wel” terug mijmeren naar de volleybalwedstrijd van 23 oktober 2021 acht ik zeer klein. Eigenlijk ben ik ‘m zelf ook al bijna vergeten maar dat kan ook een andere reden hebben. Daarom dan ook deze omtrekkende beweging vooraf om tot tot één a4 aan tekst te komen.

Het was weer een thuiswedstrijd, deze keer om 14.00 uur en Dames 4 was ruim op tijd en voltallig aanwezig. Maud was jarig en Sarah H was naar de kapper geweest. Lekker belangrijk zul je als niet-insider denken, maar dit soort zaken ga je benoemen wanneer het qua wedstrijdinformatie een beetje komkommertijd is. Het was al 13:30 uur geweest en de dames stonden zoals meestal voorafgaand aan de warming-up wat te klooien met een bal. Een paar meiden vroegen zich af of de tegenstander er wel was en na een vluchtige blik in de kleedkamer bleek dat SVI Dames 7 inmiddels gearriveerd was.

SVI geeft op haar site geen enkele informatie over haar teams en het enige wat we wisten waren de wedstrijdstatistieken en de prognose op de volleybal.nl. Die viel positief voor ons uit en we zagen ook geen enkele reden om daaraan te twijfelen. Bij binnenkomst bleek dat de dames van SVI slechts met z’n zessen waren, niet oud of jong, maar wel heel vriendelijk en relaxed.

We begonnen de wedstrijd met Hieke als spelverdeler, Sarah H. als diagonaal, Indi en Sarah B. op mid, Lieke en Anna op de buitenkant en Maud als libero. De set duurde nog geen kwartier. Met veel servicedruk en goed positiespel was het binnen no time 25-8.

In de 2e set namen namen Julia en Sarah H. de passer/loper posities van Anne en Lieke over, Daphne op spelverdeling en Elise op diagonaal. Zelfde beeld als de 1e set en het werd moeilijk om de aandacht erbij te houden. Dit kwam ook omdat op het veld naast ons MA1 met veel lawaai een heroïsche strijd met Sneek aan het uitvechten was. Desondanks stond het na ruim een half uur 2-0 met als setstand 25-10.

In wedstrijden als deze wordt de 3e set vaak gevreesd vanwege het bijna onvermijdelijke inkakmoment. Dit was vandaag niet noemenswaardig, ook omdat het niveauverschil te groot was. De 3e set werd afgesloten met  25-16. Het leek SVI niet te raken.

Over de 4e set kunnen we kort zijn, niks nieuws onder de zon en een 25-14 uitslag.

Na de wedstrijd namen de meeste dames snel plaats op de tribune om de wedstrijd Kangeroe MA1- Sneek MA1 te volgen die inmiddels tot halverwege de 3e set gevorderd was.

Na de wedstrijd nog een gesprekje met Indi over het seizoen tot dusver. We waren het er over eens dat de 3e klasse tot dusver weinig uitdaging bevatte. Achteraf gezien hadden we een poging moeten bij de Nevobo doen om Dames 4 in de 2e klasse te laten starten. Volgende week zijn we vrij en op 6 november hebben we de laatste thuiswedstrijd in een serie van 4 achter elkaar. De tegenstander is dan Volco Dames 5. We hebben al eerder tegen ze gespeeld. Dat was de 1e wedstrijd van het seizoen in Ommen. Was indertijd een leuke wedstrijd die we met 3-1 wonnen. We hopen dat het weer zo’n wedstrijd wordt maar sindsdien vallen de resultaten van Ommen wel wat tegen en zijn wij als team ondertussen compleet waarbij iedereen op de eigen positie kan spelen.

Jan Henk de Raad,
trainer/coach Kangeroe Dames 4