Drie Kangeroe beachduo’s

Na veel trainingsuren, waarin Jeroen Bouter de regels van het beachvolleyballen heeft uitgelegd en de zes jeugdleden van Captains***Kangeroe allerlei tricks heeft aangeleerd, begonnen de drie teams op 9 juni aan hun eerste Junior Beach Circuit toernooi in Emmen.

Omdat er geen herenteams <15 jaar waren, namen Tibor de Vries en Raaf van de Worp deel aan het toernooi voor damesteams <15 jaar. Hierin werden Ruth Kuiperij en Lotte van Dongeren 2e en het duo Tibor/Raaf behaalde de 3e plaats.

In de mix competitie <13 jaar veroverden Emma Drenthen en Maaike Prenger de 1e plaats.

Omdat dit vrij eenvoudig ging, werd besloten om Maaike en Emma voor de overige twee Junior Beach toernooien in te schrijven in de categorie Dames <15 jaar. Dit bood hen meer uitdaging.

Het tweede toernooi waaraan werd deelgenomen door onze twee vrouwenteams, was op 15 juni in Enschede. Deze dag begon met stortregen, hagel en onweer. Het onweer zorgde ervoor dat het toernooi later begon. Op dit toernooi, waar vooral tegen de wind gevochten werd, eindigden Lotte en Ruth als winnaars en Maaike en Emma werden 6e.

vlnr: Lotte/Ruth; Maaike/Emma; Raaf/Tibor

Een week later, op 23 juni, namen de drie koppels deel aan een toernooi in Rolde op een zandverstuiving midden in de bossen. Hier speelden de drie teams elk in een eigen poule, de winnaars daarvan gingen de finalewedstrijden spelen. Dit lukte voor de duo’s Raaf/Tibor en Maaike/Emma. Helaas werden Lotte/Ruth door blessures 2e in de poule en zij speelden om plek 4 t/m 6.

Op dit toernooi in Rolde behaalden de Kangeroeteams een mooi eindresultaat: Raaf en Tibor werden 2e, Maaike en Emma 3e en Lotte en Ruth 5e.

Afgelopen zaterdag 29 juni speelden Tibor en Raaf nog een 3e toernooi. Dit maal in Dwingeloo. Hier bereikten ze in de categorie Heren <15 de kampioenswedstrijd! Jammer genoeg net geen kampioen, maar ze kunnen met trots terugkijken naar een mooie 2e plaats.

Aankomend weekend 6 en 7 juli gaan de Kangeroekoppels Tibor/Raaf en Emma/Maaike op het Nederlands Kampioenschap Jeugd Beachvolleybal in Huizen en Bilthoven de strijd aan tegen leeftijdsgenoten.

Hup, Kangeroe! Heel veel succes en plezier.