Familietoernooi in oliebollensfeer!

Op 30 december werd het Kangeroe Familietoernooi na dertig jaar weer in het leven geroepen. Henk Kemkes is hiervoor de initiatiefnemer en met succes!
Voor dit toernooi was grote belangstelling. Om elk team voldoende speeltijd te kunnen geven hadden Henk en Aafje (de Vries) besloten niet meer dan twintig familieteams toe te laten. Helaas voor de laatkomers moesten zij op de reservelijst worden geplaatst. Het werd een heel gezellig spektakel, voor zowel de spelers als het publiek. In de kantine kon men tussendoor in decembersferen even bijkomen.

Ondertussen werd in de viskar van Anne Nawijn flink gebakken om alle oliebollenbestellingen klaar te maken. De bakploeg stond ’s morgens vroeg om 8.00 uur gereed om het beslag klaar te maken, maar om 10.00 uur konden ze nog niet met de lepels in de olie, want het deeg wilde niet rijzen. Gelukkig werd achterhaald dat er iets aan de meel-/gistverhouding moest worden aangepast en toen rees het de pan uit. De oliebollen werden voluit geprezen!

Na de eerste speelrondes van het volleybaltoernooi werd een opsplitsing gemaakt in gradaties. Alle nummers 1 in Poule 1, nummers 2 in Poule 2, enz., totaal 5 poules van 4 teams. Zo hebben alle teams 7 wedstrijden kunnen spelen. Annelies Kemkes en Aafje de Vries hadden binnen 5 minuten de doorberekening op orde en om half vier kon er weer worden gestart.

De winnaar van Poule 1 mocht de Jan Kemkes Wisselbokaal in ontvangst nemen.
De laatste krachtmeting ging tussen het team Muis en Klokslach, waarna Klokslach als kampioen uit de strijd kwam!

Uitslagen:
Poule 1: Klokslach, Muis, Kemkusje, Bergers Bende Team 1
Poule 2: De Wilpshaartjes, Bergers Bende Team 2, Team 110, RHWB
Poule 3: De Rumpies, Familie Martens, De Vries Cast, Harsevoortjes
Poule 4: Kerstboomdrillers, Alles-net, Pringles, Altena
Poule 5: Bouter, de Jonge Feenstraatjes, Hamhuisjes, De Nethappers

Na de huldiging kreeg Henk Kemkes alle lof toegezwaaid en werd er geconcludeerd dat met dit Familietoernooi elk komend jaar moet worden afgesloten. De eerste teams wilden zich al aanmelden ….

Henk maakte deze leuke foto-impressie