Handhaving Coronaprotocol in sporthal de Meet

Naast de algemene richtlijnen:

– Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
– Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
– Houdt 1.5m afstand.
– Schud geen handen.
– Was vaak en goed je handen.
– Hoest en nies in je elleboog.

gelden in de sporthal de volgende coronaregels:

Coronatoegangsbewijs (CTB)

  • Sporters vanaf 18 jaar moeten bij het betreden van een binnensportlocatie gecontroleerd worden op een CTB. Wij vragen ouders om uw kind(eren) tot aan de deur te brengen. Bij de mini’s staan er trainers klaar, om uw kind op te vangen bij de ingang.
  • Vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers.

Mondkapjes
Het is tijdens het verplaatsen op de sportlocatie verplicht, om een mondkapje te dragen vanaf 13 jaar, in de publieke ruimtes.

Publiek
Publiek is niet toegestaan bij wedstrijden en trainingen.

Hoe zit het met noodzakelijke rij-ouders van uitspelende teams?
De noodzakelijke rij-ouders zijn welkom in de sporthal of op de tribune. Op die plekken zijn zij niet CTB-plichtig, maar worden gevraagd 1,5 meter afstand te houden en een mondkapje te dragen. Wanneer zij in de kantine plaats willen nemen, moeten zij wel een CTB laten zien. Beperk het aantal rijdende ouders tot een minimum.

Kantine
In de kantine zijn vaste zitplaatsen verplicht, tenzij er sprake is van afhaal. Wanneer je plaatsneemt in de kantine is het tonen van een CTB verplicht, mits je deze nog niet getoond hebt bij binnenkomst (denk hierbij aan trainers, coaches, rijdende ouders etc.). De kantine sluit om 20.00 uur. Dit geldt voor iedereen.

Voor iedereen geldt, blijf na trainingen en wedstrijden niet hangen op de sportlocatie. Je kunt, mits er nog zitplaatsen beschikbaar zijn, in de kantine plaatsnemen en anders verlaat je, eventueel na het douchen, de sportlocatie zo snel mogelijk.