Herenteam Kangeroe kampioen !

In een spannende wedstrijd, maar uiteindelijk met een overtuigende overwinning is Heren 3 van volleybalvereniging Captains***Kangeroe kampioen geworden in hun klasse.
Het is voor Kangeroe alweer even geleden dat er een kampioenschap voor jongens gevierd kon worden (bij de meisjes zijn er elk jaar wel meerdere kampioenschappen te vieren). Wellicht dat dit in de hoofden zat van de jongens tijdens de 3e set. Met een 2-0 voorsprong en een stand van 23-11 in hun voordeel leek er geen vuiltje aan de lucht om het kampioenschap binnen te halen. Op dat moment gebeurde er echter wat in hun koppies. Het hele team verkrampte doordat ze nog maar 2 punten van het kampioenschap vandaan waren (3 sets winnen was voldoende). De coach van de jongens probeerde de druk eraf te halen, maar helaas lukte dit niet. De ervaren tegenstander uit Zuidwolde wist deze set te winnen met 23-25. Dat was even een flinke domper!
Geen man overboord natuurlijk, want er is nog een vierde set te spelen. De coach vertelde de jongens dat dit een fantastisch leermoment was en gooide er nog een oneliner in:
“To Finish First, You First Have To finish”.
Met de boodschap aan de jongens om zich te focussen op hun taken en om punt voor punt te spelen lieten ze op een prachtige manier zien dat alleen zij recht hadden op het kampioenschap en met een klinkende 25-15 was de winst en het kampioenschap binnen. De jongens uit dit team hebben dit seizoen een mooie ontwikkeling doorgemaakt en zij zullen volgend seizoen het 1e en 2e  seniorenteam gaan versterken.

Dit kampioenschap is niet zomaar tot stand gekomen. Om te beginnen wil ik de trainers Mark van Lenthe, Herre Oosterhof en Hans Wesselink bedanken. Zij hebben mij op een geweldige manier ondersteund en geholpen om de jongens beter te maken. Door hun inzet en betrokkenheid hebben de jongens de nodige uren in de zaal kunnen maken. Met al hun expertise en ervaring (en dat is nogal wat…) hebben de jongens flinke stappen vooruit gemaakt met het kampioenschap als resultaat. En… ze zijn nog lang niet uitgeleerd. Volgend seizoen zullen ze op hogere niveaus nog veel meer gaan leren en gaan groeien.
Naast de trainers wil ik ook nog Omid bedanken. Omid heeft een aantal keren meegedaan omdat we te weinig spelers hadden. Hij heeft dit op een hele goede manier ingevuld.

Teamfoto
Dan de spelers zelf.. Ik wil hierbij beginnen bij de benjamin van de groep Wouter Geel. Wouter heeft zich geweldig ontwikkeld als spelverdeler. Met zijn 16 jaar heeft hij de lijnen steeds beter uitgezet door de set ups vanuit alle posities bij de aanvallers te krijgen. Daarnaast kan Wouter goed blokkeren en is zijn instelling zeer positief. De ander benjamin Thomas (ook 16 jaar) heeft ook een mooie groei doorgemaakt. Met wat pech aan het begin van het seizoen door een verrekte enkel wist hij zich in de 2e helft te revancheren. Ook Thomas heeft een goede instelling en is bereid om op meerdere posities te spelen. Volgend seizoen sluit Thomas aan bij JB.
Dan Arjen; Arjen is diagonaal speler en slaat vanaf 3 meter de ballen erin. Ook Arjen is zeer gemotiveerd en betrokken bij het spelletje. Arjen heeft meerdere keren met H2 meegedaan en wist zich daar prima staande te houden. De groeicurve van Arjen is mooi en zal volgend seizoen nog gaan versnellen.
Menno is onze student in Groningen. Menno kan niet meetrainen maar wel zijn wedstrijdjes spelen. Dit heeft Menno top gedaan. Menno heeft van zichzelf een goede basis voor volleybal door een constante pass en een solide aanval. Daarnaast heeft Menno laten zien ook een prima verdediger te zijn. Door zijn spel en houding is Menno een solide speler in het team.
Maarten is onze toekomstige student. Maarten gaat geneeskunde studeren in Utrecht. Dit seizoen is Maarten op de midpositie een stabiele factor geweest door zijn enthousiasme en positieve houding binnen het team. Passend en verdedigend heeft hij een prima groei doorgemaakt.
Pascal is onze andere midspeler. Pascal is wat grillig en minder stabiel, maar.. dit is in de loop van het seizoen steeds beter geworden. Pascal heeft de hoogste reach van het hele team en hij heeft potentie als midaanvaller cq  blokkeerder.
En dan ‘last but not least’ Auke. Auke is de verloren zoon die weer teruggekomen is (nadat hij even een sabbatical genomen had). Voor dit team was hij de missende schakel. Auke was altijd midspeler maar is bij ons ingezet als passer/loper. Vanaf het begin heeft hij dit zeer goed ingevuld. Richting eind van het seizoen waren zijn aanvallen bij een perfectie setup onhoudbaar.

Al met al een zeer leuk vriendenteam met een hele positieve houding. De jongens zullen volgend jaar hun kunsten vertonen bij de zowel H1 als H2. Als vereniging gaan we nog veel plezier aan hun beleven !

Henk Kemkes
trainer/coach