Olympisch kampioen Ron Zwerver op bezoek bij volleybalvereniging Kangeroe

Afgelopen vrijdagmiddag, 25 maart, heeft Mark van Lenthe een interview gehouden met Ron Zwerver voor de vrijwilligers en trainers van volleybalvereniging Kangeroe.

Natuurlijk ging het over het behalen van de olympische gouden medaille in Atalanta in 1996, en de weg daarnaar toe. Deze prestatie werd tenslotte gezien als ‘Het mooiste sportmoment van de vorige eeuw ! ’.

Gespreksleider Mark van Lenthe wist, naast de anekdotes over het gouden team, Ron Zwerver een aantal andere interessante uitspraken te ontlokken waar de vereniging zijn voordeel mee kan doen. Zo stelt Ron dat het voor de groei van de vereniging en behoud van leden, belangrijk is om een eigen ‘honk’ te creëren waar de jeugd graag is.

Ook werd uitgebreid stilgestaan bij een vraag van één van de trainers over plezier en het beleven hiervan bij de volleybalsport. Plezier zit niet alleen in het spelletje maar vooral ook in het team zelf. Plezier wordt ervaren als ieders rol, hoe verschillend ook, in het team gewaardeerd wordt en als er respect voor elkaar is.

Na afloop kregen alle aanwezigen een gesigneerd boek van Ron Zwerver “Eeuwig goud” mee naar huis als dank voor hun inzet voor de vereniging.